Yoga op de Stoel

Vanuit de themamiddag “Slapen kun je leren” van Welzijn Ouderen Borne is in 2011 de activiteit Yoga op de Stoel van start gegaan. Je kunt voor deze vorm van yoga kiezen als het niet lukt om yoga oefeningen op een mat te doen. In de lessen staan ademoefeningen, bewegen en ontspanning centraal. Er is tevens ruimte om de rust van een korte meditatie te ervaren.

Kundalini Yoga op de Stoel

Op dit moment worden alle Kundalini Yoga op de Stoel lessen online gegeven.

Deze vorm, vanuit de Kundalini Yoga, is in principe voor iedereen geschikt die van de arts met yoga mag meedoen. Het is een actieve vorm van yoga, met elementen als bewegen, houding, verschillende vormen van ademhaling, mantra, meditatie en ontspanning. Tijdens de lessen werkt ieder vanuit eigen mogelijkheden en met respect voor eigen lichaam in passend tempo en duur

“Ik ben soepeler in mijn bewegingen”

De kracht van Kundalini Yoga ligt in het bewust ervaren. Door adem te koppelen aan beweging worden oefeningen ondersteund en versterkt, en neemt de doorstroming toe. De op de oefening gerichte aandacht maakt je meer bewust van je lichaam en geest. De diepe ontspanning versterkt de uitwerking van de oefeningen, brengt in- en ontspanning in balans en voelt als een weldadige beloning.

“Ik merk dat ik meer rechtop ga zitten”

Deelnemers merken op dat ze makkelijker bewegen en zich meer ontspannen voelen. Ook geven ze aan dat de kwaliteit van leven verbetert. Onder andere doordat hun houding verbetert, het lukt bijvoorbeeld beter om rechtop te gaan zitten.

“Ik ben ontspannen en zelfs slaperig!”

Yoga op de Stoel online

Het is ook mogelijk op de Yoga op de Stoel lessen online te volgen. Iedere maandag kunt u de lessen live bijwonen via een Zoom livestream. De lessen worden opgenomen en daardoor is het mogelijk de lessen te volgen op een moment dat beter uitkomt. Hiermee is Yoga op de Stoel online niet alleen beschikbaar voor mensen die in de omgeving van de yogaruimte wonen, maar voor iedereen!

De lessen zijn zowel fysiek in Borne als online te volgen. Hierdoor kunnen de lessen altijd doorgaan, ongeacht de beperkende sociale regels van het moment. Online Yoga biedt het voordeel dat er niet gereisd hoeft te worden, dat de yoga in eigen huis beoefend kan worden op het moment dat ieder het beste past.

Ook iemand die niet mobiel is of in de buurt van het yogacentrum woont kan deelnemen.

Wekelijkse lessen

Donderdag: 10:45 – 12:00 uur

15 minuten voor aanvang is de zaal open. Afsluitend is er een kopje thee.

Locatie

Het Klaverblad
Grotestraat 223
7622 GH Borne

Nieuwsgierig?

Wil je eens ervaren wat deze vorm van yoga jou brengt?

Je bent van harte uitgenodigd om aan een kennismakingsles Kundalini Yoga op de Stoel deel te nemen en zelf te ervaren wat deze vorm van yoga inhoudt. Het is prettig daarbij soepele kleding te dragen. Breng een sjaal of omslagdoek mee voor de meditatie en ontspanning. Neem via mail contact op.

Scroll UpScroll Up